Aranykatica kert – Bútorépítő nap

Nagyon siet a kert, mindent egyszerre akarnak, néha azt érzem túl gyors a tempó, útközben lemarad az organikus fejlődés, néha megvalósulnak olyan ötletek, amelyek mögött nincs meg a közösségi döntés. Nem lassítani akarom a kertközösség aktivitását, inkább mederbe terelni, megadni mindennek az idejét.  A tavalyi év kísérletezéséhez képest, most minden sokkal egyszerűbb, minden sokkal gyorsabb, néha túl gyors is.

Szóval szombaton raklapbútorokat építettünk.

A Google képkeresőbe, ha beütjük a „pallet garden furniture” kifejezést, sok érdekes ötletet ad. Ehhez képest az Aranykatica kertben teljesen új design született. A meglévő minták helyett egy teljesen új típusú padot sikerült kifejleszteni, ráadásul megvalósult a közösségi tervezés, hat pasi egymás szavába vágva magyarázott, tervezett, ötletelt, és lám egészen jól kinéző padokat sikerült összehozni.  Az benne az érdekes, hogy a lehető legoptimálisabb anyag- és szerkezet felhasználás valósult meg, a nap végére négy pad készült el, ami nem rossz eredmény. Egy raklapból kijött egy egész pad, a raklap szerkezet legkisebb megbontásával, anyagtakarékosan, ráadásul gyorsan lehet elkészíteni és elég stabil kerti bútorok születtek így.

Még persze nem teljes a kerti bútorkészlet, kellenek még padok, asztal, és az is valószínű, hogy kell majd egy homokozó a gyerekeknek. Az Aranykatica kertben nagyon sok a kisgyerek. Az észrevehető, hogy számukra, hosszú távon, nem túl érdekes a kert, nekik szükségük van mozgásra, ásásra, aktivitásra. Ezért kell építenünk nekik egy homokozót.

Közben megeredtek a növények, kifejezetten egészséges, jól karbantartott ágyásokat látni, az egész kertnek van egyfajta gondozott képe, én már látom, hogy júliusra milyen szép és virágzó lesz az egész kert.

Tovább az Aranykatica kert Facebook oldalára

pallet garden furniture