Nyílt nap a Böszi kertben

Eredetileg a Konyhakerti Világnapot akartuk megünnepelni, aztán nyílt nap lett belőle, szeptember 2-án szombaton mindenkit szeretettel vártunk a Böszi kertbe. Délután háromtól nyitottuk meg a kapukat, gyakorlatilag folyamatosan jöttek kisebb – nagyobb csoportokban, családok, egyének, sok kerttag elhívta az ismerőseit, barátait, rokonait. Nekem is eljöttek néhányan. Az egész egy kellemes nyár végi délután volt, kaptunk a helyi Bake My Day pékségből finom tócsnikat, kiraktunk az asztalra kostolót a vendégeknek, paradicsomot, fűszernövényeket, mentás és citromos vizet.

Az ilyen események arra jók, hogy a kertészek begyűjtenek egy csomó gratulációt, elismerést, tényleg meghökkentő egy ilyen városi kert, főleg a Böszörményi úton. Nagy a rácsodálkozás, jellemző, hogy mindenki elkezdi mesélni a saját kertészeti kalandjait, főleg a nagymama kertjét régen, meg sokan emlegetik a balkonkert próbálkozásaikat.

Kellemes nap volt, köszönöm a kertészeknek, hogy eljöttek, sokan voltunk, hoztunk egy új színfoltot a Böszörményi útra és ez jó!

Jamaicából is jött vendég, volt egy kisebb koncert.