Ültető nap az Aranykatica kertben

Elkészült Kispest második közösségi kertje, az Aranykatica kert. Ma reggel 9 órakor találkoztunk, és elkezdődhetett az ültetés, a kert közös területeinek a rendbetétele, beültetése. A kivitelezés gyönyörűre sikerült, nagyon szép kert lett. Itt nagyobbak az ágyások, mint az Első Kis-Pesti Kertben, 7 négyzetméteres ágyásokat kaptunk tényleg nagyok, sok minden fog teremni, nagy mennyiségben.

Eddig öt közösségi találkozónk volt, megbeszélések a leendő kertről, oktatási program, és most végre valósággá vált a kert, elkezdődhetett a kertészkedés. Barbara nagyon sok palántát hozott, előnevelt paradicsom, fűszernövények, virágok (sok),és persze magokról is ültettünk. Külön szép lesz a kerítések mentén ültetett virágsorok, kukorica és napraforgósorok. Másrészt van egy nagyon közösségi ültető terület, ott tököt ültettünk.

Tegnap éjjel vihar söpört végig a városon, kicsit féltem, hogy sár lesz és eső a mai ültető napon, ehhez képest gyönyörű napunk volt, kifejezetten kellemes nap volt, pont kertészkedésre való idő volt.

Jó a csapat, sok a kisgyerek a kertben, mindenki kifejezetten lelkes volt, délután 2 órára végeztünk. Sokat haladtunk a kerttel, mostantól a kertgyűléseket a kertben tartjuk, elindult tehát az Aranykatica kert.

aranykatica kert ültetőnap