Születésnapi buli az Aranykatica kertben

Tegnap ünnepeltük az Aranykatica kert ötödik születésnapját, valahol félelmetes ahogy az idő halad, és talán még rosszabb, hogy mennyire gyors. A kertalapítás mintha tegnap lett volna, még emlékszem amikor a területet először megnéztük, egy gyomos kutyafuttató szerűség volt, nagyjából a semmi.

Azóta eltelt öt év, és nagyon szuper kis kert és közösség alakult ki, állandóan újítanak, mindig van valami fejlesztés, mindig valamiben mesterkednek. Jó ez.

Az Aranykatica kertben volt mindig is a legtöbb gyerek. Nagyon sok kiskölyök pörög állandóan, jó nézni őket.

Észreveszek egyfajta beérési folyamatot, el kell telnie valamennyi időnek és a kertek, már csak az életciklus modellek miatt is felnőnek, egyre tudatosabbak, egyre összeszokottabbak. Van valamennyi fluktuáció, de ez normális, ráadásul az újonnan jövők már kész normarendszerbe érkeznek, nem nulláról kell kialakítani a kertközösséget. Éppen ezért rettentően fontos az új kerttagok tudatos integrációja, bevonása a közösségbe. Az Aranykatica kertben ez nagyon jól működik.

Néhány fotó a tegnapi napról.

Készülődés..

 

 

Ágyások. Ebben az ágyásban minden paradicsomtő más fajta. Nagyon érdekel, hogy mi lesz belőle.

Viccesek ezek a kis életképek. Manók, kerámiacsigák, mindenféle “kiszbasz” de összességében aranyos, egyáltalán nem kerti törpe szerű az egész.

Az árnyékolók egyre fontosabbak lesznek a közeljövőben. A homokozó fölé meg kifejezetten jó rakni.

Ez valami új lesz, csepegtető rendszert építenek ki egyes ágyásoknál. Nagyon komoly, azon gondolkoztam, hogy mikor lesz az a pillanat, amikor az okos telefonjaikról fogják irányítani az öntözést.

Ez már a buli rész…

 

Torta a szülinapos kertnek. Gajda Péter polgármester és Szilvi vágták fel a tortát a sajtó kameráinak a kereszttüzében. Magyon komoly pillanat volt, főleg a kiskölyköknek.

Ejtőzés és tömeg. Tényleg sokan eljöttek az eseményre.

Csoportkép a kerttagokkal