A Városi Kertek Közhasznú Egyesület Első Kis-Pesti Kertje  díjat nyert a Kispesti Önkormányzat Környezetvédelmi Bizottsága által meghirdetett Szebb Kispesti Környezetünkért című pályázaton.

Közösségi kertünk célja, hogy a kerület oktatási, nevelési intézményeiben tanuló gyerekek látvány pedagógia módszerekkel bővítsék ismereteiket, tudásukat. Közösségi kertünk lehetőséget ad, hogy a gyerekek közvetlenül ismerjék meg a zöldségeket, növényeket, hasznos és kevésbé hasznos  rovarokat, kerti eszközöket, szelektív hulladék kezelést, komposztálást.

Az aktivitás, tudás, személyes kipróbálásért (pl. ízlelés, szaglás)  apró jutalmat kaphatnak a gyerekek.

Az ismereteket élmény – és  kalandpedagógiai módszerekkel mutatjuk be a kertünkbe látogató iskolai osztályoknak. A személyes tapasztalás  a saját élményszerzés, az élmény megosztása, feldolgozás, mind közelebb hozza őket a természethez.

Kialakítható egy Környezettudatosabb gondolkodás, egy környezeti etika viselkedés – nem bántjuk a növényeket környezetünkben, közterületen, nem szemetelünk.

 

A kerületi pályázaton, az Első Kis-Pesti Kert és az egyesület pályázata a Környezetvédelmi Bizottság Külön Díját nyerte el.

Kispest szépítőit díjazták

szebbkispest