Sokféle programmal készülünk a Nemzetközi Konyhakert Nap megünneplésére. A cél bemutatni a városi kerteket, ezen belül az Első Kis-Pesti Kertet, mint működő példáját annak, hogy városon belül is lehet haszonnövényeket termelni, közösséget építeni.

 

Programok:

11-kor megnyitó.

Innentől kezdődnek az egész napos programok.

15 órától Nick Árpád Árpi Toldi versenye malomkődobálással, kötélhúzás és perencésrúd tartással,  A legjobbak oklevelet és apró ajándéktárgyakat kapnak az esemény végén.

16.30 körül záróbeszédek

 

Az egész napos programok:

– Az érdeklődés szerint 20 percenként esetleg, negyedóránként csoportos kertlátogatás, szakmai vezetéssel. Kertészeink körbekísérik a vendégeket kertben és élménybeszámolóval egybekötve mesélnek a kertről, a növényekről és a közösségi életről.

– Játszósarok a legkisebbek számára. Papírhajtogatás, kiszínezős, zöldség/gyümölcs készítés krepp papírból, stb…

– Aszfaltrajz a gyereknek.

– A gyerekeknek lesz 5 különböző meglepetés feladat. Amelyik gyerek egyet teljesít, az kap egy kis pecsétgyűjtő lapkára egy pecsétet… 3 feladat teljesítése után pedig kapnak valami ajándékot (kislabda, buborékfújó, és ehhez hasonló apró de aranyos ajándékok)

– A bejárat mellett lesz egy információs asztal, ahol a kertről készült fotókönyvek megtekinthetők, és itt vehetnék át a gyerekek a nyereményüket.

– Lesz fűszerfelismerő szaglászós teszt, aki legalább a felét eltalálja az kap kis fűszercsomagot.

– Kiállítás a Budapesti Corvinus Egyetem, Kert- és Szabadtértervezési Tanszék, hallgatói, tervezői kurzushét eredményeiből. Az óbudai kertek koncepciótervei.

– Lesz egy demó erkély, ahol egy átlagos erkély méretű részt berendezünk balkonkertnek, és megmutatjuk, hogy egy erkélyen mi minden elfér…

– Az utcafronton lesznek asztalok, ahol a többi kertből meghívott vendégeink bemutatkozhatnak: Aranykatica kert, Békási kert, a wekerlei Kertbarát kör -Tracey-ék, a kispesti Zöldprogram Iroda és a kispesti kertbarátok egyesülete fog kiállítani.

– A kertünk terményeiből kóstoló. Padlizsánkrém, csatni, rozmaringos szörp, pogácsa, levendulás keksz, stb… A recepteket megosztjuk az érdeklődőkkel.

– Bent a kertben néhány padlizsánt megfűszerezve meggrilleznénk, és utána ezt felkockázva kint az asztalunknál szintén kóstolgathatnák az érdeklődők.

A program egész ideje alatt növényorvos válaszol az érdeklődők kérdéseire, tanácsokat ad a növényvédelmi kérdésekben.

– Lesz még fűszernövény tanácsadás, általános termesztési tanácsok, gyógynövények termesztése és hatásai, gasztronómia tanácsok

 

Sűrű programot sikerült összeállítani, ezúton szeretettel meghívunk mindenkit a eseményre.

Cím: Budapest, XIX. kerület, Irányi Dániel – Bem József utca sarok.

Időpont: 20113. augusztus 25. vasárnap. 11 órától 17 óráig.

Kitchen-Garden-Day-logo